OUR STORES

blog-placeholder

XStore London

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud. Lorem ipsum dolor.

Store Address

adres

Contact Info

Email: info@tosan.com.tr
Tel: +1 408 996 1010
Fax: +1 408 996 1010

 

Pancar Pekmezi

Pancar pekmezi, Hiç bir katkı maddesi kullanılmadan sadece şeker pancarı ile yapılan doğal şeker pancarı pekmezi vücut için çok faydalıdır. Şeker pancarının bilinen en iyi demir kaynağı olması nedeniyle şeker pancarı pekmezi de kan yapıcı özelliğe sahiptir. Geleneksel olarak Türk mutfağında önemli bir yere sahip olmakla birlikte zaman içerisinde şeker pancarı pekmezi unutulmaya yüz tutmuş bir değerdir. Günümüzde pekmez tüketilmemesi büyük bir kayıptır. Pekmez meyvelerin uzun süre saklanmasında kullanılan bir yöntem ve içerdiği mineraller ile iyi bir enerji kaynağı olmasından dolayı tüketilmesi gerekir. Şeker pancarı pekmezi yapılırken geleneksel yöntemleri kullanmak gerekir. Geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanan şeker pancarı pekmezi besin değerlerini kaybetmez. Şimdi size kısaca şeker pancarı pekmezi nasıl yapılır onu tarif edelim.

Pancar pekmezi nasıl yapılır, Şeker pancarları hasat edildikten sonra üzerindeki toprağı temizlemek için güzelce yıkanır. Ardından kaynatma işlemini kolaylaştırmak için büyük dilimler halinde kesilir. Büyük dilimler kazana koyulduktan sonra üzerine kaynama sırasında taşmayacak kadar su ilave edilir. Kazan kaynamaya başladıktan sonra orta harlı ateşte 4 saat kadar kaynatılır. Çuvalın altında başka bir çuval olacak şekilde kaynatılan şeker pancarı boşaltılır. Bu şekilde süzülerek alt taraftaki kazanda toplanır. Çuvallar presleme yapılarak ezilir. Çuvalda kalan posalar tekrar kaynatılır tekrar süzme işleminden geçirilir ve bir önceki süzülen pekmezin üzerine eklenir. Pekmez ağzı geniş kazanlarda belirli bir kıvama gelene kadar kaynama işlemi tekrar 4-5 saat devam eder. Akışkan bir kıvama gelen şeker pancarı pekmezi ocaktan alınır. Şeker pancarı pekmezi yapılırken pekmez toprağı kullanılmaz. Yaklaşık 50 kg pancardan 13 kg pekmez elde edilir. Üretim esnasında kullanılan asıl işlem şeker pancarı pekmezinin esmerleşmesine yol açar. Sizde eğer imkanınız varsa tarifte anlatıldığı gibi şeker pancarı pekmezi yapabilirsiniz. Aksi takdirde sertifikalı markalardan hazır temin edebilirsiniz.

Pancar pekmezi faydaları
  • Kış hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır ve her türlü gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi vardır.
  • İnsan vücuduna kuvvet veren çok etkili bir pekmezdir.
  • Yendikten sonra vücudu sıcak tutar.
  • Bilinen en güçlü demir kaynağıdır.
  • Vücudun günlük ihtiyacı olan kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum ihtiyacını şeker pancarı pekmezi karşılar.
  • İlik kanserine iyi gelir ve iliklerin hareketini hızlandırır.
  • Mide ekşimeleri ne iyi gelir.
  • Zayıflık ve halsizlikten yakınanlara şeker pancarı pekmezi önerilir.
  • Hamile ve emziren anneler içain şeker pancarı pekmezi içeriğindeki mineral yoğunluğu nedeniyle çok önemli bir besin kaynağıdır.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Mide ve bağırsakları güçlendirir.
  • Hazmı kolaylaştırır.

 

Ağırlık 850 kg

Mail Listesi

Ürünlerimiz hakkında kampanyalardan, yeni ürünlerden ilk siz haberdar olun

*Merak etmeyin size spam e-mail göndermiyoruz.

100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz. Kapat